onsdag 19 september 2007

Djurgården Hockeys ordförande Mats Larsson skriver om säsongen

Det här har jag snott rakt av från 08 Hockey:


Om en dryg vecka drar hockeysäsongen igång på allvar. För Djurgården startar serien med bortamatch mot svenska mästarna Modo. Några dagar senare, torsdag den 27 september, tar vi emot Färjestad hemma på Hovet, arenan som från och med den här säsongen återigen är Djurgårdens huvudarena. I år spelas majoriteten av våra matcher på Hovet. Från nästa säsong räknar vi med att alla våra matcher ska spelas där. Vissa vill påstå att detta är ett steg tillbaka. För oss är det ett steg framåt. Vi vill nämligen inte bara göra Hovet till vår hemmaarena. Vi vill göra Hovet till VÅR hemmaarena. En arena där vi kan skapa ekonomiska förutsättningar för att på allvar återuppta kampen med våra nyrika konkurrenter ute i landet. Vi har under de senaste 5-6 åren överlevt på grund av den starka tradition och den sportsliga kompetens som finns i Djurgården och förmågan att ”skapa hockey” utifrån de förutsättningar som finns. Detta funkar en tid, men i det långa loppet måste vi ha något sånär liknande förutsättningar som övriga lag. Vi hoppas och tror att vi är på väg mot detta. Med Hovet vill vi skapa bättre ekonomiska förutsättningar, men vi vill också skapa bättre sportsliga förutsättningar. Detta kan vi göra på ett trängre och bullrigare Hovet. Att komma till Stockholm och möta Djurgården ska vara jobbigt. Det ska vara jobbigt att sitta i bussen på väg mot Stockholm från tryggheten i Karlstad eller Jönköping, eller att lämna vadderade skotersäten i Luleå eller Örnsköldsvik för att åka till betongen på Hovet. Det är Stockholm mot resten av landet. Det är vi mot dem. Det är Djurgården mot världen. Som det alltid har varit. Precis som de senaste åren förväntar vi oss att experterna ska skriva ner oss inför säsongen. Vi bryr oss inte om det. Vi tänker fortsätta med att stänga dörren och jobba på. Tabellen räknas ihop efter 55 omgångar. Det lag vi ställer på banan har kapacitet att överraska ordentligt. Laget är ett par snäpp vassare än det lag som vi avslutade fjolåret med och som slutade tvåa i tabellen under den sista halvan av serien, sex poäng från Linköping på fjärdeplatsen när hela säsongen räknades ihop. Vi tänker fortsätta arbetet med att ta oss tillbaka till toppen. Kom till Hovet i vinter. Det är vi alla som tillsammans är Djurgården. Om du inte är där saknas en av oss. Så enkelt är det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är bara att önska lycka till. Hovet blir nog bättre för Dif och tyngre för "oss andra" även om skotersätena inte är så himla vadderade alla gånger. Det är ju kallt också och för att hålla värmen sitter man gärna på en 5-liters HB...

Jag har lovat grabben en match i globen i vinter, hur ska jag fixa det här nu då...?

Bättre Hockey på Hovet kanske...?

Frasse sa...

18/10 DIF-Luleå 19.00 Globen kanske? Eller väljer du att gå på Hovet-matchen den 5/1, då Djurgårdsklacken består av 2000 personer, det är ju en upplevelse i sig.